Kenworthy House

Kenworthy House
Kenworthy House
Kenworthy House
Kenworthy House
  • Sector: Residential
  • Year: 2015
  • Client: Private
  • Location: London

This residential project successfully extends and converts a compact 3 bedroom Victorian end terrace house into a bright and spacious 5 bedroom family home.

CDA’s design has resulted in an additional bathroom, separate reception room and large open-plan kitchen/dining/family room in the rear extension.

A double-height fully glazed entrance incorporates additional storage and gives central access to the house, freeing up space around the original entrance.

The extension is clad in charred cedar weatherboarding, a Japanese technique known as Shou Sugi Ban which extends the life of the boards and makes them much more resistant to insects and decay.

Awards:

Shortlisted for NLA Don’t Move Improve Award 2015
Shortlisted for AJ Small Projects Award 2016

Kenworthy House - Chris Dyson Architects
Kenworthy House - Chris Dyson Architects
Kenworthy House - Chris Dyson Architects
Kenworthy House - Chris Dyson Architects
Kenworthy House - Chris Dyson Architects

Project News